Rättänä eli mustikkakukko on tyypillistä Itä-Suomalaista ruokaa. Uroskokin on tässä yhteydessä pakko tunnustaa savolaiset sukujuurensa. Viisaammat ovat todenneet, että savolaisuus ei onneksi ole pahe, vaikkakin suuri häpeä :-)
Kuoritaikina
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 2 1/2 dl ruisjauhoja
1/2 tl leivinajauhetta
Täyte
2-3 dl mustikoita
1/2 dl sokeria
1/2 rkl perunajauhoja (1 rkl jos käytät pakastemustikoita)
Voitele vuoka. Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri keskenään. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Osan jauhoista voi jättää taikinan taputtelua varten. Taputtele 3/4 taikinasta vuoan pohjalle ja sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan taikinan päälle. Taputtele loppu taikina pöydällä jauhojen avulla joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi kakkaroiksi. Asettele levy tai kakkarat täytteen päälle. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Kyytipojaksi sopii jäätelö, kermavaahto tai vaniljakastike.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti