sunnuntai 13. tammikuuta 2008

Jauhelihapihvit Italialaisittain

Tämä perustuu alunperin Maku-lehdessä julkaistuun ohjeeseen. Muutin reseptiä kuitenkin vähän italialaistyylisemmäksi ja paremmin Uroskokin katraan makuun sopivaksi.

1 dl korppujauhoja
2 dl maitoa
400 g naudan jauhelihaa (vähärasvaista)
1 muna
2 tl kuivattua basilikaa
1 1/2 tl suolaa
2-3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
rouhittua mustapippuria myllystä

Kastike:
1/2 rkl öljyä
1-2 chilipalkoa maun mukaan
1 sipuli silputtuna
1-2 valkosipulin kynttä
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 rkl vehnäjauhoja
1/2 dl vettä
1 1/2 rkl kasvisliemifondia
1 rkl tomaattipyrettä
2 tl basilikaa
mustapippuria myllystä
ripaus sokeria
juustoraastetta

Pane korppujauhot turpoamaan maitoon. Valmista sillä aikaa kastike kun korppujauhot turpoavat. Kuumenna öljy kasarissa, lisää sipulit ja silputtu chili sekä kuullota hetken aikaa, älä kuitenkaan ruskista. Kaada sekaan tomaattimurska ja anna kiehahtaa. Sekoita vehnäjauhot veteen ja kaada seos sekoitellen kastikkeen joukkoon. Mausta kasvisliemifondyilla, basilikalla, pippurilla ja ripauksella sokeria. Anna hautua hiljalleen miedolla lämmöllä kunnes pihvit ovat valmiit.

Lisää jauheliha turvonneisiin korppujauhoihin. Sekoita taikinaan muna, hienonnettu valkosipuli sekä mausteet ja sekoita massa tasaiseksi. Muotoile taikinasta vedellä kostutetuin käsin kuusi pihviä ja nosta ne voideltuun reunalliseen uunivuokaan. Paista pihvejä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Kaada kastike pihvien päälle ja kuorruta juustoraasteella. Kuorruta uunissa, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Tarjoa pihvit keitetyn munapastan ja salaatin kera.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Juu eli nämä Pastanjauhantaa-blogiin jättämäni kommentit kuuluvat sinulle :)

"Täytyypä minunkin kommentoida, kun kokeilin tätä reseptiä viikonloppuna. Tuli aivan mahtavan hyvää ja maukasta! Minäkin hyvän tomaattikastikkeen ystävänä pidin tätä soosia ehkäpä parhaana, jota olen tehnyt. Lisäksi lähes kaikki raaka-aineet olivat minulle luomua, niin täytyy sanoa, että maut olivat mahtavat. Suosittelen muillekin!"

Voin suositella, että luomuversio pihveistä oli erinomainen ja niiden kanssa maistui Reilun Kaupan viini Alta Gloria Bonarda. Suosittelen kokeilemaan!