tiistai 15. tammikuuta 2008

Kattilat vaihtoon

Uroskokki on pitkään etsinyt tyyliin sopivia ja laadukkaita keittoastioita. Tavaratalojen ja markettien valikoima on pääosin tusinatavaraa. Tavoitteena on hankkia kerralla laadukkaat tuotteet, joiden kanssa vaativakin Uroskokki pärjää vuosia. Myös nykyaikaiset Teflon-pinnoitteet ovat alkaneet arveluttaa Uroskokkia. Teflon pinnoitteiden vaikutuksesta terveyteen ei ole saatu varmaa tietoa.

Vuodenvaihteessa löysin Wanhasta Kauppahallista Otrasen Pekalta inventaariomyynnistä Silit A Casa 1,3 l kattilan. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Silit pannuissa ja kattiloissa on lasikeraaminen Silargan®-pinnoite, pitäisi kestää korkeita lämpötiloja, naarmuuntumaton, nikkelivapaa, anti-bakteerinen, pesukoneen kestävä, lisäksi pannulla on 10 vuoden takuu. Silargan®-tuotteet ovat turvallisia käyttää eikä niistä irtoa kemikaaleja ja metalleja ruokaan.

Päätin hankkia pikkukattilalle kaveriksi isomman 2,6 litraisen, mutta Pekalta ei sellaista juuri nyt löytynyt. Surffailin netissä ja saksasta löytyy kolme verkkokauppaa, jotka myyvät Silitin tuotteita. Yksi niistä http://www.silit24.de/ myi A Casa -sarjaa ja toimittaa tuotteita myös Suomeen. Etsimäni kattila oli vielä tarjouksessa, niin pakkohan se oli tilata. Kattila tuli tänään ja sain sen rahtikuluineen selvästi halvemmalla kun paikalliselta kauppiaalta olisin saanut. Olen tyytyväinen :-)

Seuraavaksi olen ajatellut hankkia uuden wok-pannun. Suositelkaapa hyviä vaihtoehtoja.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Silit tuotteilla on Suomen maahantuojan oma liike Helsingissä.

Myymälän nimi on Zano ja osoite Annankatu 13 , 00150 Helsinki

Uroskokki kirjoitti...

Kiitos tiedosta. Hienoa, että Silitin laadukkaita tuotteita saa Suomestakin useammasta paikasta. Pitänee poiketa Zanossa kun seuraavan kerran poikkean Stadissa.