sunnuntai 20. tammikuuta 2008

Katkarapuja ja nuudeleita

Tämä on erittäin helppo ja nopea peruswokki. Pikaruokaa sanan varsinaisessa merkityksessä.

2 rkl seesami- tai maapahkinäöljyä
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
parin sentin pätkä tuoretta inkivääriä hienonnettuna
165 ml kookosmaitoa (myydään pikkupurkissa)
3 rkl makeaa Thai-chilikastiketta
2 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
2 rkl osterikastiketta
1 pussi pakastettuja Kruunuvihanneksia (myös muut käyvät maun mukaan)
5 dl pakastettuja katkarapuja
nuudeleita

Keitä noin 2 l vettä nuudeleita varten ennen kuin aloitat tekemään kastiketta. Kuumenna öljy wokissa ja kuullosta valkosipulia ja inkivääriä hetki. Älä ruskista! Kaada kookosmaito ja maustekastikkeet. Keitä hetki kokoon ja lisää Kruunuvihannekset wokkiin. Laita nuudelit kiehuvaan veteen ja ota kattila pois liedeltä. Nuudelit kypsyvät yleensä 2-4 minuutissa, tarkista aika paketin kyljestä. Sekoita vihanneksia wokissa kunnes nuudelit on kypsiä. Kaada nuudeleista vesi pois. Lisää katkaravut wokkiin ja kuumenna, älä kuitenkaan keitä. Lisää nuudelit wokkiin, kun katkaravut on kuumia ja sekoita. Anna hautua hetki kannen alla ennen tarjoilua.

Ei kommentteja: