Lohisoppa Uroskokin perinteisen reseptin mukaan
1 lohen fileerausjätteet
1/2-3/4 l vettä, niin että kalat peittyy kattilassa
2 tl suolaa
6 maustepippuria
1 purjosipuli pieninä paloina tai suikaleina
1 l kuorittuja perunoita pieninä paloina
2,5 dl maitoa
tarvittaessa 1-2 rkl kalafondia
tilliä
Laita kalapalat kattilaan ja kaada vesi, niin että kalanpalat peittyvät. Lisää suola ja maustepippurit. Keitä n. 15 minuuttia, kunnes ruodot irtoavat kaloista helposti. Siivilöi liemi ja erottele kalat lautaselle. Perkaa ruodot kaloista. Kaada siivilöity liemi takaisin kattilaan ja lisää perunat. Keitä n. 10 min ja lisää purjosuikaleet kattilaan. Keitä 5 min ja lisää maito ja peratut kalanpalat. Kuumenna ja tarkista maku. Tarvittaessa lisää hiukan kalafondia makua vahventamaan ja silppua tilliä pinnalle. Tarjoa vaikka tuoreen ruisleivän kanssa.
2 kommenttia:
Ja täällä hurrataan, kun lohta saa 9€/kg...
Hyvä tarjous kannattaa aina käyttää hyväksi :-)
Lähetä kommentti