torstai 24. tammikuuta 2008

Lohisoppa

Lähikaupassa oli kotimainen kirjolohi tarjouksessa reilulla kolmella eurolla kilo. Pitihän sieltä käydä pyytämässä parikiloinen kala. Eikun kala fileiksi ja lopuista jätöksistä kalasoppa tulille. Toisen fileen graavasin ja toisesta kokeilin uunilohta Rosmariinin reseptin mukaan. Hyvää oli, suosittelen.


Lohisoppa Uroskokin perinteisen reseptin mukaan

1 lohen fileerausjätteet
1/2-3/4 l vettä, niin että kalat peittyy kattilassa
2 tl suolaa
6 maustepippuria
1 purjosipuli pieninä paloina tai suikaleina
1 l kuorittuja perunoita pieninä paloina
2,5 dl maitoa
tarvittaessa 1-2 rkl kalafondia
tilliä

Laita kalapalat kattilaan ja kaada vesi, niin että kalanpalat peittyvät. Lisää suola ja maustepippurit. Keitä n. 15 minuuttia, kunnes ruodot irtoavat kaloista helposti. Siivilöi liemi ja erottele kalat lautaselle. Perkaa ruodot kaloista. Kaada siivilöity liemi takaisin kattilaan ja lisää perunat. Keitä n. 10 min ja lisää purjosuikaleet kattilaan. Keitä 5 min ja lisää maito ja peratut kalanpalat. Kuumenna ja tarkista maku. Tarvittaessa lisää hiukan kalafondia makua vahventamaan ja silppua tilliä pinnalle. Tarjoa vaikka tuoreen ruisleivän kanssa.

2 kommenttia:

Sammakko kirjoitti...

Ja täällä hurrataan, kun lohta saa 9€/kg...

Uroskokki kirjoitti...

Hyvä tarjous kannattaa aina käyttää hyväksi :-)