sunnuntai 20. tammikuuta 2008

Lihaisat Cannelonit

Tämä on vähän erilainen tapa täyttää cannelloneja, kun perinteinen jauhelihakastike. Halusin täytteestä kiinteämmän ja lihaisemman. Lopputulos oli onnistunut, ainakin Uroskokin ruokakunnan mielestä.

Täyte
500 g naudan paistijauhelihaa
150 g pinaattia
1 dl korppujauhoja
2 dl maitoa
1 muna
2 tl basilikaa
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
mustapippuria myllystä
1 pkt Cannelloni makaroniputkia

Kastike

2 rkl oliiviöljyä
1 iso chilipalko hienonnettuna
1 sipuli hienonnettuna
1 tlk tomaattimurskaa
1 rkl vehnäjauhoja
1/2 dl vettä
2 rkl kasvisliemifondia
basilikaa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 tlk vaaleita papuja tomaattiliemessä
kuorrutukseen juustoraastetta

Pane korppujauhot turpoamaan maitoon. Silppua kastikkeen ainekset ja laita öljy kuumenemaan kasariin. Kuullota sipulia ja chiliä hetki öljyssä, lisää tomaattimurska. Kuumenna kiehuvaksi, suurusta vesitilkkaan sekoitetulla vehnäjauholla. Mausta fondilla ja lisää mausteet. Anna hautua kannen alla hiljaisella tulella, kunnes olet täyttänyt cannellonit.

Sekoita täytteen ainekset turvonneisiin korppujauhoihin. Tee taikinasta sopivan notkeaa, jotta saat sen helposti pursotettua cannelloneihin. Täyttämisessä kaikki keinot ovat sallittuja, omasta mielestäni helpointa on laittaa taikina tukevaan muovipussiin. Leikkaa pussin kulma auki ja pursota taikina ohuena vanana putkiloihin. Laita täytetyt putket vierekkäin yhteen kerrokseen uunivuokaan tai kahteen. Älä laita putkia liian tiukkaan!

Kun putket on täytetty, lisää kastikkeeseen pavut ja sekoita. Levitä kastike kauhalla cannellonien päälle, varmista että kastiketta menee myös väleihin. Kuorruta lopuksi juustoraasteella. Paista 200-225 asteessa noin puoli tuntia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Ei kommentteja: