sunnuntai 13. tammikuuta 2008

Kalaa ja katkarapuja kookoskastikkeessa

Nyt on Uroskokin ensimmäinen uudenvuodenlupaus täytetty; oma blogi on perustettu ja kaikille uroskokin oivalluksille on luotu arvoisensa paikka. Jatkossa koitan kirjoitella tänne ylös asioita ruoanlaitosta, moottoripyöristä, chileistä ynnä muista uroskokin sydäntä lähellä olevista asioista.

Tänään Uroskokki kaivoi wok-pannun esiin ja loihti helpon ja maistuvan kala-aterian.

400 g Pakastekalaa (esim. seitiä)
2 dl Katkarapuja
165 ml (pieni purkki) kookosmaitoa
1 tl kurkumaa
1 tl paprikajauhetta
1-2 rkl osterikastiketta
1 tl vähäsuolaista soijakastiketta
1 tl sitruunaruohotahnaa
valkopippuria maun mukaan

lisäkkeeksi jasmiiniriisiä keitettynä ja vaikkapa höyrytettyjä vihanneksia

Pilko pakastekala jäisenä terävällä puukolla kuutioiksi. Laita kuutiot kylmään wok-pannuun sekä mausta ne kurkumalla ja paprikajauheella. Lisää pannulle kookosmaito ja kuumenna pannu. Kypsytä kaloja hetki miedolla lämmöllä ja lisää osterikastike ja sitruunaruoho. Anna ruoan kiehua hiljalleen noin 8-10 minuuttia, lisää katkaravut, soijakastike ja ripaus valkopippuri myllystä. Kuumenna katkaravut ja tarjoa keitetyn jasmiiniriisin kera.

Ei kommentteja: