perjantai 1. helmikuuta 2008

Parempi Bolognese

Bolognese-kastike tulee tehtyä yleensä liian kovalla kiireellä, kun katras huutaa ruokaa raskaan työpäivän jälkeen. Hyvä kun jauhelihan ja tomaatin sekaan ehtii sipulin silppuamaan kun kattilaa jo viedään liedeltä. Kastikkeesta tulee maukkaampaa jos se saa rauhassa hautua hellalla. Vielä kun kaastikkeeseen lisää hiukan porkkanaa, palsternakkaa ja selleriä, arkisesta tomaattikastikkeesta kehkeytyy juhla-ateria arjen keskelle. Juurekset kannattaa pilkkoa pieneksi tai raastaa. Myös valmiit pakasteena saatavat kasvissuikaleet sopivat hyvin kastikkeeseen makua antamaan.


2 rkl oliiviöljyä
400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 pieni sipuli
3-5 valkosipulin kynttä maun mukaan
1 tölkki tomaattimurskaa
250 g pussi kasvissuikaleita (peruna, porkkana, palsternakka, purjo, selleri, sipuli)
2 lihaliemikuutiota
1 laakerinlehti
2 rkl pizzamaustetta
mustapippuria
vettä

Ruskista jauheliha kevyesti kasarissa. Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota hetki, älä kuitenkaan ruskista. Lisää tomaattimurska, kasvissuikaleet, mausteet ja lihaliemikuutiot sekä vettä niin, että liha ja kasvissuikaleet peittyvät. Anna hautua mielellään vähintään puoli tuntia, maku paranee mitä pidempään jaksat soosia haudutella. Kypsennysaikaa voit lyhentää esikypsyttämällä kasviksia mikrossa. Tarkista ennen tarjoamista maku, lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa. Tarjoa tuoreen vastakeitetyn pastan ja raastetun parmesaanin kanssa. Bon appetit!

Ei kommentteja: