lauantai 16. helmikuuta 2008

Broileria mangokastikkeessa

Löysin jääkaapista purkinpohjan kebab-kastikkeessa käyttämääni turkkilaista jogurttia. Kaapista löytyi lisäksi hunajamarinoitua broiskua, säilyketölkillinen mangopaloja ja vielä purkinloppu punaista currytahnaa. Näistä syntyy herkullinen soosi wokkipannussa. Soosia varten tarvitaan suunnilleen tämmöiset ainekset:

1 rkl maapähkinäöljyä
1 sipuli kuutioituna
3 rkl currytahnaa tai (3 tl currymaustetta)
3 valkosipulin kynttä
400 g hunajamarinoituja broilerin suikaleita
1 pieni tölkki mangopaloja pieneksi hienonnettuna
1-2 tl makeaa chilikastiketta
2 rkl kanaliemi fondia
n 2 dl turkilaista jogurttia
tilkka vettä tarvittaessa

lisäkkeeksi pitkäjyväistä riisiä

Kuumenna öljy wokissa ja kuullota sipuli. Lisää currytahna ja broilerit. Paista broilerit kauniin ruskeiksi, lisää valkosipuli ja pieneksi paloitellut mangot. Lisää kanafondi ja tarvittaessa tilkka vettä. Keitä hetki kokoon ja lisää jugurtti. Kuumenna ja tarjoa riisin kanssa.

Jogurtti sopii hyvin wok-ruokiin kookosmaidon asemesta ja toimii mielestäni erityisen hyvin tulisen curryn kanssa. Turkkilainen jogurtti sopii ruoanlaittoon, sillä se kestää myös keittämistä. Tavallinen maustamaton jogurtti saattaa juoksettua pannulla ja ruoasta ei tule esteettisesti parasta mahdollista.

Ei kommentteja: