maanantai 25. helmikuuta 2008

Lohipasta Aurajuustokastikkeessa

Uroskokin katraalla alkoi tänään hiihtoloma! Tosin hiihtämään ei pääse, kun maassa ei juurikaan ole lunta. Päätimme suosiolla jatkaa taannoin aloittamaamme remonttia, joten remonttiruokasarja saa tässä jatkoa.

Ainekset
500 g Tagliatelle pastaa
1-2 rkl Oliiviöljyä
1 Sipuli
2-3 kynttä Valkosipulia
2 dl Vettä
1 pkt Aurajuustoa
Mustapippuria myllystä
1 Lohifile
Suolaa
Sitruunapippuria

Mausta lohifile noin paria tuntia aikaisemmin suolalla ja sitruunapippurilla. Paista kala uunissa noin 200 asteessa 30 minuuttia. Valmista kastike sillä aikaa, kun kala kypsyy uunissa. Silppua sipuli hienoksi ja kuullota se kasarissa tilkassa oliiviöljyä. Lisää hienonnettu valkosipuli ja vesi. Kun vesi alkaa kiehumaan, lisää Aurajuusto ja hämmennä kunnes juusto on sulanut. Mausta rouhitulla pippurilla ja ripauksella suolaa. Keitä pasta runsaassa vedessä paketin ohjeen mukaan. Huuhtele pasta kuumalla vedellä ja lisää sekaan tilkka oliiviöljyä. Sekoita pasta ja kaada aurajuustokastike pastan päälle. Jaa pasta lautasille ja laita annoksien päälle pari lohisiivua. Tarjoa lisäkkeenä salattia.

Ei kommentteja: