torstai 28. helmikuuta 2008

Uunikalaa monella tapaa

Jokainen ruoanlaitosta vähänkin kiinnostunut lienee laittanut ainakin kerran uunilohta. Jos et, niin nyt on ainakin korkea aika kokeilla. Uunilohesta saa maistuvaa monella tavalla ja eri reseptejä on helppo varioida. Lohen maustamiseen sopii hyvin mm. merisuola, pippuri, sitruunapippuri, lime- tai sitruunanmehu, piparjuuri, sipuli, valkosipuli, kerma, ranskankerma, juustot jne. Kala on hyvä maustaa ainakin pari tuntia ennen paistamista. Lohi lienee helpointa paistaa fileenä, josta on poistettu kylkiruodot filetillä. Lisäksi selkäruodot on hyvä nyppiä pois ruotopinseteillä.

Lohifile perunapedillä

1 kirjolohifile
500 g peruna/sipulisekoitusta pakasteena
2,5 dl kevytkermaa
suolaa
pippuria
sitruunapippuria

Mausta lohifile suolalla ja sitruunapippurilla. Huomaa, että sitruunapippurissakin on suolaa, älä lisää liikaa suolaa! Esikypsennä peruna/sipulisekoitusta mikrossa noin 10-15 minuuttia. Kaada esikypsennetyt peruna/sipulisuikaleet vuokaan ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla, sekoita ja kaada päälle kevytkerma. Laita päälle lohifile nahka ylöspäin. Laita uuniin 200 asteeseen noin 15-20 minuutiksi. Rullaa kalan nahka haarukalla pois ja ripottele pintaan hiukan sitruunapippuria. Laita ruoka vielä uuniin noin 10 minuutiksi, kunnes kala ja perunat ovat kypsiä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pretty! This has been an extremely wonderful article.

Thanks for providing this information.

my web blog - lathhouse

Anonyymi kirjoitti...

Greetings! This is my first comment here so I just wanted
to give a quick shout out and tell you I really enjoy reading through your posts.
Can you recommend any other blogs/websites/forums that
cover the same subjects? Thanks!

Visit my web blog: buy bulk twitter followers