Makean tumman suklaan ja tulisen chilin liitossa yksi plus yksi on ehdottomasti enemmän kuin kaksi. Maut ovat toistensa vastakohtia, mutta sointuvat yhteen muodostaen uskomattoman herkullisen makuyhdistelmän. Tämän on keksinyt myös Fazer, joka on tuonut oman chilisuklaansa markkinoille. Suklaa sopii hyviin myös perinteisten chiliruokien maustamiseen. Teimme tänään oman versiomme suklaisesta Chili Con Carnesta. Resepti on alunperin HS ruokaliitteesta, mutta myös Ketturouva on tehnyt siitä oman versionsa. Tässä Uroskokin versio Chili Con Chocolatesta.
800 g naudanpaistia suikaleina
1 sipuli silputtuna
2-3 valkosipulin kynsi silputtuna
öljyä
2 tlk tomaattimurskaa (tavallista tai chilillä maustettua)
3 tl paprikajauhetta
3-4 rkl häränliemifondia
2 tuoretta punaista chiliä (tulisuus 9)
1 laakerinlehti
150 g tummaa suklaata
1 tlk kidneypapuja
2-3 tl ruokosokeria
mustapippuria myllystä
(suolaa, jos maistuu vetiseltä)
Ruskista lihat pienissä erissä paistinpannulla ja kuullota sipuli öljyssä. Lisää tomaattimurska, hienonnettu chili, valkosipuli, paprikajauhe, fondi ja laakerinlehti ja hauduta liha kypsäksi miedolla lämmöllä kannen alla. Lisää lopuksi pavut ja suklaata maun mukaan. Kuumenna, kunnes suklaa on sulanut. Mausta lopuksi mustapippurilla, ruokosokerilla ja tarvittaessa suolalla. Tarjoa riisiin kera.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti