sunnuntai 9. maaliskuuta 2008

Lammasta & vuohenjuustokastiketta

Testasimme naistenpäivän kunniaksi lampaanpihvejä Lidlin pakastealtaasta. Pihvit on valmiiksi marinoituja ja tehty Uusi-Seelantilaisesta lampaanlihasta. Pihvit kehoitetaan paistamaan kuumalla pannulla kypsiksi ilman rasvaa. Pihvien seuraksi tein vuohenjuustokastikkeen ja paistettuja bataatteja sekä lisäkkeeksi yrttimaustettua muusia.

Vuohenjuustokastike
150 g pehmeää vuohenjuustoa
1,5 dl Flora 7% kevyt ruoka tai kermaa
0,75 dl valkoviiniä
tilkka vasikanlihafondia
ripaus ruokosokeria
1/2 tl suolaa
pippuria myllystä

Kuumenna Flora ja viini kattilassa. Lisää juusto nokareina ja anna sulaa hauduttaen miedolla lämmöllä. Lisää fondi ja sokeri, mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

Yrttimuusi
8 isoa muusiperunaa
nokare voita
1 tl suolaa
maitoa
provencen mausteyrttejä

Kuori perunat ja keitä kypsäksi. Survo perunat ja lisää maitoa kunnes muusi on sopivan notkeaa. Mausta suolalla ja yrteillä. Lisää lopuksi nokare voita se sekoita muusi hyvin.

Bataattisydämet
1 bataatti
paistamiseen voita
ripaus yrttisuolaa (esim. Herbamare)

Viipaloi bataatti noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Leikkaa viipaleet sydämenmuotoisiksi piparkakkumuotilla. Paista voissa keskilämmöllä noin 5 minuuttia.














Hyvää naistenpäivää toivottaa Uroskokki!

Ei kommentteja: