keskiviikko 16. huhtikuuta 2008

Tulinen katkarappio á la Uroskokki

Olen löytänyt tämän ohjeen alunperin Menopaussin -blogista. Olen kuitenkin aikojen saatossa muutellut vähän reseptiä oman makuni mukaiseksi, joten laitan Uroskokin version jakoon tänne. Kevensin ja vähensin ranskankermaa ja lisäsin makua kalafondilla. Teetpä ruoan kumman reseptin mukaan vaan, niin se on aivan älyttömän hyvää.



1 sipuli silputtuna
1-2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1-2 chilipalkoa hienonnettuna tai chilitahnaa purkista
1-2 rkl öljyä
1 purkki paseerattua tomaattia
1 puolikkaan sitruunan mehu
1 tl sitruunapippuria
1-2 rkl Ketjap Manis soijakastiketta
1-2 rkl Sweet chili-kastiketta
1-2 tl sitruunaruohotahnaa
2 dl 5% ranskankermaa
1-2 rkl kalafondia tai kalaliemikuutio
400 g kuorittuja isoja katkarapuja
1 rkl ruokosokeria
paljon tilliä

Kuumenna öljy ja kuullota sipuli. Lisää hetken kuluttua valkosipuli ja chilit ja hauduta miedolla lämmöllä 2-3 minuuttia. Lisää tomaattimurska, sitruunapippuri sekä sitruunan mehu ja hauduta hiljaisella tulella 20-30 minuuttia. Lisää soijakastike, sweet chili-kastike, sitruunaruoho, fondi ja ranskankerma. Kuumenna kastike ja lisää lopuksi sulatetut katkaravut. Älä keitä katkarapuja, etteivät ne muutu sitkeiksi. Pyöristä maku lopuksi ripauksella sokeria. Leikkaa päälle reilusti tuoretta tilliä.

Voit säätää tulisuutta valitsemalla erilaisia chilejä, myös pisara tabasco-kastiketta sopii hyvin antamaan potkua. Mielestäni herkullisin lopputulos syntyy kuitenkin tuoreita chilipalkoja käyttämällä! Makua voi pehmentää myös lisäämällä ranskankerman määrää ja käyttämällä rasvaisempaa laatua, kuten alkuperäisessä Mean ohjeessa on käytetty.

Tarjoa esim. keitetyn jasmin-riisin kanssa.

Ei kommentteja: