torstai 17. huhtikuuta 2008

Jauheliha-pinaattifrittata

Mietin yhtenä päivänä mitä uutta voisi tehdä paketillisesta jauhelihaa. Reseptikansiosta iski silmille frittatan ohje. Se on italiaa ja tarkoittanee kai (uunissa kypsennettävää) munakasta, jossa on paljon kaikenlaisia lisukkeita kananmunien lisäksi. Sen voi tehdä periaatteessa mistä vain mitä kaapista löytyy, usein aineksena käytetään ylijäänyttä eilistä ruokaa. Mm. pasta-aterian jämät sopivat erinomaisesti frittatan ainesosaksi.



Meiltä kaapista löytyi seuraavat ainekset:

400 g naudan jauhelihaa
tomaatteja siivuina
pakastepinaattia
sipulia silputtuna
12 kpl kananmunia
suolaa
pippuria
chiliä
öljyä
juustoraastetta

Ruskista jauheliha, lisää joukkoon sipulisilppu, chili ja pinaatti. Paista kunnes sipuli on pehmennyt. Voitele uunivuoka. Riko puolet kananmunista kulhoon (laitoin 6+6 kananmunaa pyöreän vuoan kanssa), mausta suolalla ja pippurilla ja vatkaa niin, että rakenne rikkoutuu. Kaada munat vuokaan ja ripottele ruskistettu jauheliha-sipuli-pinaatti-seos tasaisesti päälle. Laita viipaloidut tomaatit päälle. Sirottele juustoraastetta reilusti tomaattien päälle. Riko loput kananmunista kulhoon, mausta suolalla ja pippurilla, vatkaa ja kaada varovasti vuokaan tomaattien ja juuston päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea ja munaseos jähmettynyt. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoa alkupalana tai pääruokana.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näyttääpä kerrassaan herkulliselta! Frittataa pitäiskin tehdä vaikka joku ilta, tai epsanjan perunatortillaa :)

Uroskokki kirjoitti...

Tuo perunatortilla olikin kerrassaan mainio idea. En ole syönytkään sitä kuin hotelliaamiaisella epsanjan auringon alla. Pitääkin kokeilla millaista siitä tulee itse tehtynä :-)

Pahalapsi kirjoitti...

nam! Kylläpä näyttääkin ihan helkkarin hyvältä. Mukavan helpot aineksetkin, ehkä jopa miun avomiehenikin osaisi tätä tehdä :D

Silit kirjoitti...

Nice page, unfortunately I do not understand the language;-)

Best regards

Peter

Anonyymi kirjoitti...

Todella hyvää tuli, pinaatti on aivan loistava aines tässä. Taidan kokeilla vielä kasvisversiota. Kiitos ohjeesta!